Selasa, 19 Mac 2013

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Lima beradik kongsi satu isteri

Posted:

New Delhi: Seorang ibu muda semalam mendedahkan dia mempunyai lima suami.

Lebih menarik lagi, kelima-limanya adalah adik-beradik.


Rajo Verma, 21, tinggal dalam sebuah rumah satu bilik dengan kelima-lima suaminya dan tidur bersama suami berbeza setiap malam mengikut giliran.

Suri rumah itu juga tidak tahu siapa bapa bayi lelakinya.


Rajo berkata: "Pada awalnya, ia rasa agak pelik. Dan saya tidak mempunyai suami kegemaran." Suami pertamanya, Guddu, 21, menegaskan: "Kami semua melakukan seks dengannya tetapi saya tidak cemburu. Kami sebuah keluarga besar yang bahagia." Pasangan itu berkahwin mengikut istiadat Hindu yang diatur keluarga mereka empat tahun lalu dan dia menjadi satu-satunya suami Rajo yang sah. Tetapi adat di kampung mereka mewajibkan Rajo turut mengambil adik-beradik suaminya sebagai suami. Mereka ialah Bajju, 32, Sant Ram, 28, Gopal, 26, dan Dinesh — yang dikahwininya tahun lalu ketika pemuda itu mencecah usia 18 tahun.


Abang sulung Bajju berkata: "Saya menganggap Rajo sebagai isteri saya dan tidur bersamanya sebagaimana adik saya yang lain." Rajo memasak, mengemas dan menjaga bayinya, Jay yang berusia 18 bulan ketika semua suaminya pergi bekerja di Dehradun, utara India.

Foto

RAJO Verma mendukung bayinya Jay bersama lima suaminya (dari kiri) Sant Ram, Bajju, Gopal, Guddu dan Dinesh di depan rumah mereka.

Foto

RAJO memasak, mengemas rumah dan menjaga anak ketika kelima-lima suaminya pergi bekerja.

Rajo berkata mengenai tradisi purba bergelar poliyandri: "Ibu saya turut berkahwin dengan tiga beradik. Bila saya berkahwin saya tahu saya terpaksa menerima semua lelaki itu sebagai suami." "Saya tidur dengan mereka mengikut giliran. Kami tiada katil, kecuali beberapa selimut. "Yang menariknya, saya mendapat lebih perhatian dan kasih sayang daripada kebanyakan isteri lain." - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2013/03/19

Keinginan Kate, William berbeza

Posted:

London: Duchess of Cambridge semalam berkata, dia berharap anak dalam kandungannya ialah lelaki.

Namun, Kate yang hamil lima bulan berkata, suaminya, Putera William lebih suka bayi perempuan.


Kate membuat pendedahan itu ketika bercakap kepada seorang anggota tentera ketika lawatan pasangan terbabit ke berek Mons di Aldershot, Hampshire untuk perarakan Hari St Patrick, kelmarin.

Selepas perarakan, pasangan terbabit bersembang dengan beberapa tentera dari batalion pertama Pengawal Irish.


Seorang anggota, Lee Wheeler, 29, berkata: "Saya bercakap dengan Kate mengenai bayinya.


"Saya bertanya kepadanya, 'Adakah anda tahu sama ada dia lelaki atau perempuan?'. Puteri itu menjawab, 'Belum tahun lagi.' "Kate berkata, 'saya mahu anak lelaki tetapi William inginkan anak perempuan.' "Saya bertanya lagi sama ada dia sudah mempunyai nama dan Kate sekali lagi berkata, 'belum lagi'".

Jason Perry, 33, juga bersembang dengan Duchess of Cambridge itu mengenai kehamilannya.


Perry berkata: "Saya ucapkan tahniah kepadanya dan berharap semuanya berjalan baik. Dia menjawab, 'Ya, sudah tentu.'" "Saya bertanya kepadanya sama ada dia teruja untuk menimang cahaya mata pertama. Dia menjawab, 'Sudah tentu.'" - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2013/03/19

Tiada ulasan:

Catat Ulasan