Ahad, 2 Disember 2012

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Profesor dipanah dalam kelas

Posted: 01 Dec 2012 01:55 PM PST

CASPER (Wyoming): Seorang lelaki yang membawa senjata tajam dipercayai busur dan anak panah membunuh dua orang, termasuk seorang profesor kolej dalam kelas Sains sebelum membunuh dirinya semalam.

Sebelum itu, suspek turut membunuh seorang wanita yang memakai pijama di jalan raya dekat kampus kolej itu. Ketua Polis Casper, Chris Walsh berkata, profesor lelaki itu dan suspek ditemui mati dalam kelas di Pusat Sains Fizikal kolej komuniti berkenaan kira-kira jam 9 pagi, lapor akhbar Casper Star-Tribune. Akhbar itu turut melaporkan seorang pelajar wanita melihat pembunuh itu memanah seorang profesor sebelum menikamnya dengan senjata tajam berulang kali.


Polis percaya ketiga-tiga mangsa mempunyai kaitan, tetapi serangan tidak berkaitan dengan kolej itu. Pembunuh juga bukan pelajar di kolej terbabit yang dikenakan kawalan ketat hingga tengah hari ekoran kejadian itu.

Polis berkata, pihaknya dihubungi supaya bergegas ke Kolej Casper kira-kira jam 9 pagi bagi menangani kejadian itu.


"Terdapat tiga kematian disahkan di dua kawasan berasingan di tempat kejadian. Seorang mangsa adalah kakitangan kolej," kata polis dalam satu kenyataan. - FN

Artikel ini disiarkan pada : 2012/12/02Fesyen baru rambut Kate jadi ikutan

Posted: 01 Dec 2012 01:54 PM PST

LONDON: Apabila Duchess of Cambridge, Kate Middleton mempamerkan fesyen rambut terbarunya minggu ini, terdapat pelbagai pendapat mengenainya.

Bagaimanapun, sementara Kate sendiri tidak begitu yakin dengan penampilan barunya, tetapi imej baru isteri Putera William itu sudah menjadi ikutan di New York. Sebilangan salun rambut terkemuka di Manhattan dilaporkan mendapat permintaan tinggi untuk 'sentuhan Kate Middleton' itu apabila ramai pelanggan membawa foto anggota diraja Britain itu kepada pendandan rambut di situ. Pengasas Salun Yarok, Mordechai Alvow yang mempunyai pelanggan seperti Melania dan Ivanka Trump berkata, telefon bimbitnya tidak berhenti berdering sejak kate mempamerkan gaya rembut barunya itu Selasa lalu.


"Saya ada terfikir mungkin penampilan barunya itu akan menjadi ikutan dan saya sangat gembira ia menjadi kenyataan," katanya. Pendandan rambut juga menyuarakan persetujuan mereka bahawa gaya terbaru rambut Kate itu sesuai untuk semua jenis muka.

Pendandan, Gardner Edmunds dari Salun Marie Robinson berkata, fesyen rambut itu juga tidak menelan kos yang tinggi. - DM

Artikel ini disiarkan pada : 2012/12/02Tiada ulasan:

Catat Ulasan