Ahad, 27 Mei 2012

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Pelukis masak, saji kemaluan

Posted: 26 May 2012 03:16 PM PDT

TOKYO: Seorang lelaki menjalani pembedahan membuang kemaluannya sebelum memasak senjata sulitnya itu dan menyajikannya kepada lima tetamu.

Mao Sugiyama, 22, lelaki aseksual, secara sukarela menjalani pembedahan untuk membuang kemaluannya.


Bagaimanapun, pelukis ilustrasi itu membawa pulang kemaluan dan buah zakarnya dari hospital dan mengadakan parti.

Dia mengenakan bayaran sebanyak RM640 terhadap setiap tetamu untuk memakan kemaluannya yang dihiasi dengan cendawan dan daun parsli di Tokyo.


Sebelum menikmati makanan itu, tetamu duduk untuk mendengar mainan piano dan mengambil bahagian dalam satu perbincangan, lapor CalorieLab.com.


Sugiyama memasak sendiri kemaluannya dengan dipantau seorang chef.

Dia menawar untuk berbuat demikian dalam laman Twitternya kepada seorang tetamu dengan mengenakan bayaran sebanyak RM4,000 tetapi kemudian mengambil keputusan membahagi-bahagikan 'makanan' itu kepada lima tetamu.


"Saya menawarkan kemaluan saya (zakar, buah zakar dan kantung zakar) untuk dimakan dengan harga 100,000 yen (RM4,000). Saya warga Jepun.

"Saya menjalani pembedahan untuk membuang organ itu. Saya disahkan bebas daripada sebarang penyakit kelamin. Organ itu berfungsi normal dan saya tidak pernah menjalani rawatan hormon wanita.


"Pembeli pertama yang berminat akan memperolehnya. Saya juga bersedia menjualnya kepada sekumpulan pembeli. Saya akan memasak seperti yang dikehendaki pembeli di lokasi yang dipilih mereka. Jika ada soalan, sila hubungi saya menerusi e-mel," tulisnya dalam laman Twitter.


Kira-kira 70 orang hadir pada acara itu yang diadakan di daerah Suginami di Tokyo.


Ketika lima orang memakan kemaluan Sugiyama, yang lain makan daging lembu atau buaya.


Mereka yang memakan kemaluan itu ialah pasangan suami isteri berusia 30 tahun, seorang wanita 22 tahun, seorang lelaki 32 tahun dan perancang majlis, Shigenobu Matsuzawa, 29.


Sugiyama meminta tetamunya menandatangani surat yang menyatakan dia tidak akan didakwa sekiranya mereka sakit selepas memakan kemaluannya.


Penganjur parti itu berjenaka sebelum acara berkenaan dengan berkata, dia akan menyiarkan resipi masakan itu menerusi Internet.


CalorieLab.com memetik seorang tetamu sebagai berkata, kemaluan itu liat dan tidak mempunyai rasa.


Polis Suginami yang dihubungi enggan melakukan siasatan dengan alasan ia tidak melanggar undang-undang.


Sugiyama juga menjalani pembedahan membuang puting teteknya.


Selaku aseksual yang tidak berminat terhadap kegiatan seks, Sugiyama tidak akan menggantikan kemaluannya dengan kemaluan tiruan. - DM


Zionis mahu bina kubur palsu di sekitar Al-Aqsa

Posted: 26 May 2012 03:14 PM PDT

BAITULMAQDIS: Rejim Zionis merancang membina beribu-ribu kubur palsu Yahudi di sekitar Masjid Al-Aqsa dan Bandar Lama Baitulmaqdis untuk menghasilkan kesan Kota Yahudi di kawasan itu.

Satu laporan yang dipetik oleh Yayasan Wakaf Dan Warisan Al-Aqsa menyatakan, kubur itu akan dibangunkan di atas tanah seluas 1,000 meter persegi dari timur Gunung Sinai Masjid Al-Aqsa, melalui Lembah Silwan di selatan dan menghala ke Lembah Rababa di bahagian barat daya masjid ketiga paling suci umat Islam itu.


Menurut laporan, rejim Zionis berhasrat menyebarkan ajaran Yahudi di semua kawasan sekeliling Al-Aqsa dan Kota Tua Baitulmaqdis selain berusaha menguasai secara berperingkat hartanah milik rakyat Palestin untuk mengubahnya menjadi kawasan perkuburan, penempatan serta pelbagai institusi Yahudi.

"Rejim Zionis memalsukan geografi dan sejarah untuk menghalalkan pembangunan tanah kubur palsu dan kawasan suci palsu," menurut laporan itu.


Sehubungan itu, rejim berkenaan melarang kerja memulihkan tanah perkuburan Islam di Baitulmaqdis, malah menghancurkan ratusan kubur berkenaan. - Republika


Tiada ulasan:

Catat Komen