Ahad, 19 Jun 2011

Kosmo Online - Dunia

Kosmo Online - Dunia


Angry Birds terbit buku masakan

Posted:

Angry Birds terbit buku masakan

Angry Birds terbit buku masakan


Permainan video Angry Bird yang mula diperkenalkan pada tahun 2009 mendapat sambutan hangat di seluruh dunia.


LONDON - Pencipta permainan video untuk aplikasi telefon pintar iPhone, Angry Bird akan menerbitkan sebuah buku masakan yang diinspirasi daripada watak-watak popularnya.

Syarikat tersebut, Ravio memberitahu, semua resipi itu akan melibatkan penggunaan telur dalam masakannya. Berita itu diumumkan pada Persidangan Mobile Terbuka di London sebagai sebahagian rancangan Ravio untuk mengukuhkan jenamanya dalam pasaran hiburan.

Angry Bird merupakan aplikasi berbayar iPhone nombor satu di pasaran United Kingdom (UK) dan Amerika Syarikat (AS). Ia telah dimuat turun oleh lebih 200 juta pengguna.

"Kami mahu menjana keuntungan dalam semua perniagaan yang kami sertai. Ini bukan satu hobi. Ia juga bukan seperti Apple TV atau sebagainya," jelas Ketua Pegawai Eksekutif Ravio, Peter Vesterbacka.

Buku masakan yang boleh didapati dalam bentuk digital dan cetakan itu akan dijual bersama barangan-barangan lain termasuklah kasut, patung dan kotak makanan yang boleh dibeli daripada laman web Angry Birds.

Ravio dilaporkan menerbitkan sendiri buku tersebut. Ini bermakna ia akan memperoleh 90 peratus daripada keuntungannya. Selain buku, Ravio turut merancang menghasilkan siri kartun di televisyen dan permainan papan tidak lama lagi. - Agensi

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Koleksi gambar bapa yang lucu

Posted:

Koleksi gambar bapa yang lucu

Koleksi gambar bapa yang lucu


TIDAK pernah berubah. Aksi seorang bapa yang bergambar dengan anak lelakinya ini turut dipaparkan di laman web AwkwardFamilyPhotos.com.


Satu laman web yang memaparkan gambar-gambar lucu dan memalukan golongan bapa, AwkwardFamilyPhotos.com. mendapat sambutan hangat daripada pengguna Internet di seluruh dunia.

Pengasas laman web tersebut, Mike Bender dan Doug Chernack dilaporkan menerima puluhan ribu keping gambar daripada orang ramai sejak ia beroperasi dua tahun lalu.

Koleksi terbaru yang disiarkan sempena Hari Bapa adalah antara gambar paling lucu, sekali gus membuatkan anda tertanya-tanya apakah yang ada di fikiran bapa-bapa itu ketika aksi mereka dirakamkan.

Salah satunya memperlihatkan seorang anak perempuan rasa malu melihat aksi bapanya yang pelik. Gambar lain pula menyaksikan seorang bapa memegang senapang di tengah-tengah sekumpulan pengapit wanita.

Menurut Bender, idea untuk menghasilkan laman web itu timbul selepas ibunya menggantung sekeping gambar yang menunjukkan dia, abang dan bapanya membuat aksi bermain ski sempena hari jadi bapanya yang ke-50.

"Gambar itu membuatkan saya terfikir bahawa semua orang mesti mempunyai gambar-gambar kelakar melibatkan ahli keluarga masing-masing," kata Bender.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tugu jadi mangsa vandalisme

Posted:

Tugu jadi mangsa vandalisme

Tugu jadi mangsa vandalisme


ATAS: Tugu dicat dengan watak-watak adiwira.
BAWAH: Keadaan asal tugu.


SOFIA - Satu tugu peringatan yang dibina untuk mengingati ulangtahun liberalisasi Tentera Merah Rusia ke atas Bulgaria pada tahun 1944 di Sofia, Bulgaria telah ditukar menjadi karektor adiwira dan kartun popular seperti Superman.

Sehingga kini, tiada siapa yang tahu artis grafiti mana yang bertanggungjawab melakukan perbuatan vandalisme itu, lapor sebuah akhbar.

Berada di tengah-tengah ialah watak Superman dengan lambang huruf 'S' berwarna kuning merah dan baju berwarna biru.

Di sebelah kiri pula ada watak Santa Claus, manakala maskot rangkaian makanan segera McDonalds, Ronald McDonald berada di sebelah kanan. Tidak ketinggalan, watak Joker yang diambil daripada filem Batman.

Pada bahagian bawah, artis grafiti itu menulis "Bergerak bersama masa" dalam bahasa Bulgaria menggunakan cat berwarna hitam. - Agensi

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan