Selasa, 4 Disember 2012

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Ahli silap mata dibakar hos TV

Posted: 03 Dec 2012 07:57 AM PST

CALIFORNIA: Seorang ahli silap mata Amerika semalam menjalani rawatan di Republik Dominica selepas seorang hos televisyen membakar kepalanya.

Berasal dari Chico, California, Wayne Houchin berkata, dia dimasukkan ke hospital akibat terbakar. Bagaimanapun, doktor mengatakan ia tidak akan meninggalkan kesan parut. Kenyataan dalam Facebook miliknya mengatakan Houchin 'sedang berehat dan semakin pulih menjalani rawatan di negara Caribbean' itu, di mana dia membuat persembahan dengan sekumpulan ahli silap mata. Ketika membuat kemunculan pada 26 November lalu dalam rancangan televisyen Closer To The Star di Republik Dominica itu, hos jemputan, Franklin Barazarte tiba-tiba menyembur kepala ahli silap mata warga Amerika itu dengan ''Agua de Florida', minyak wangi mudah terbakar yang biasa digunakan dalam upacara Santeria. Dua hari selepas insiden itu, Houchin menulis di Facebook: "Saya tidak jangka dia akan melakukan demikian kepada saya. Ini bukan adegan lagak ngeri atau sebahagian adegan persembahan ini adalah serangan jenayah.


"Tindakan pantas anggota silap mata lain menyelamatkan nyawa saya.

"Api itu dipadamkan dan saya dikejarkan ke bilik kecemasan hospital. Saya mengalami melecur teruk di kepala, leher, muka dan tangan kanan," katanya.


Video mengenai insiden itu menunjukan kepala ahli silap mata itu terbakar ketika tangan Barazarte menyentuh rambut Houchin.


Tidak dapat dipastikan mengapa hos TV itu menyembur cecair itu ke kepala Houchin dan apa yang membuatnya terbakar. Rancangan itu tidak mengulas mengenai insiden itu. Video turut menunjukkan Houcgin, Barazarte dan ahli silap mata lain berusaha untuk memadamkan api itu dalam tempoh beberapa saat.

Insiden itu tidak disiarkan di televisyen negara itu, tetapi video mengenainya dimuat naik ke Internet.


Hocuhin berkata: "Republik Dominica adalah negara yang indah dan dipenuhi dengan penduduk yang cantik.

"Sambutan dan sokongan di sini sangat hebat.


"Sokongan, kasih sayang dan dukungan diberikan kepada saya melalui media sosial, blog dan forum daripada rakan dan peminat sangat mengujakan. Terima kasih," katanya.


Tidak diektahui sama Houchin sudah mengupah peguam di Republik Dominica. - DM

Artikel ini disiarkan pada : 2012/12/03Tauke Playboy dijangka kahwin dengan bekas tunang

Posted: 03 Dec 2012 07:54 AM PST

HOLLYWOOD: Pemilik Playboy, Hugh Hefner, bercadang untuk berkahwin lagi dengan seorang wanita yang 60 tahun lebih muda daripadanya.

Lelaki berusia 86 tahun itu ditinggalkan oleh Crystal Harris tahun lalu, tetapi nampaknya dia kembali menjalinkan hubungan dengan bekas tunangnya itu, yang juga seorang 'model playboy.'

Crystal, 26, digelar "pengantin lari" selepas meninggalkan Hefner, lima hari sebelum hari perkahwinan mereka pada Jun 2011.

Sumber di Amerika Syarikat berkata, mereka kini bercadang untuk berkahwin pada malam tahun baru.


Menurut sumber kepada laman web gosip, TMZ, pasangan itu "semakin rapat."


Katanya, "Crystal merasakan perpisahannya dengan Hefner sebelum ini telah mengajarnya untuk lebih berdikari, satu perkara yang dia rasa perlu dilakukan. Majlis perkahwinan mereka akan dibuat secara kecil-kecilan untuk keluarga dan teman rapat saja."

Crystal menulis di laman Twitter untuk 500,000 peminatnya: "Untuk masa lalu, terima kasih atas setiap pengajaran. Untuk masa depan, saya sudah bersedia."

Hefner pernah berkahwin dua kali sebelum ini, pertama dengan Mildred Williams di mana mereka bercerai pada 1959. - TS

Artikel ini disiarkan pada : 2012/12/03Tiada ulasan:

Catat Ulasan