Selasa, 29 Mei 2012

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Bieber diburu polis

Posted: 28 May 2012 11:02 AM PDT

LOS ANGELES: Justin Bieber dikehendaki polis Los Angeles untuk disoalsiasat selepas dituduh menyerang seorang jurugambar.

Mangsa menelefon 911 semalam dan mengadu sakit di muka dan dada selepas satu pergelutan.

Polis yang didakwa menyiasat kejadian itu sebagai kes jenayah berkata, mereka mahu menyoal Bieber untuk mengetahui cerita daripada pihaknya memandangkan penyanyi popular remaja itu meninggalkan tempat kejadian sebelum polis tiba.

Leftenan Robert Wiard dari Jabatan Syerif LA County berkata, kejadian berlaku apabila mangsa cuba merakam gambar Bieber dan teman wanitanya, Selena Gomez ketika mereka meninggalkan sebuah pawagam di Calabasas, California.


Menurut polis, jurugambar itu dibawa ke hospital untuk dirawat sebelum dibenarkan pulang.


Bieber yang tertinggal kasut dan topi besbol selepas pergelutan itu, dan Selena, meninggalkan tempat kejadian sebelum polis tiba.

Satu sumber memberitahu laman web Amerika Syarikat: "Anggota paramedik Los Angeles County tiba di Calabasas Commons sementara Jabatan Bomba dan polis tiba tidak lama kemudian selepas pergaduhan Bieber dengan seorang paparazi.

"Pengawal peribadi Bieber juga tiba sementara jurugambar itu menerima rawatan yang kelihatan seperti serangan pada mukanya."

Bieber dikatakan hilang sabar dan menyerang jurugambar berkenaan apabila dia enggan berhenti daripada menghalang kereta penyanyi itu.

Minggu lalu, penyanyi lagu Boyfriend itu mengaku, dia hampir meninggalkan kariernya kerana tekanan yang dihadapi akibat terlalu popular.

Dia memberitahu majalah The Hollywood Reporter: "Saya sering mahu berkata, 'Cukup setakat in. Saya tidak mahu lakukannya lagi.'" - DM
Ikan miliki ciri-ciri tiga spesies berbeza

Posted: 28 May 2012 11:00 AM PDT

LONDON: Pemancing, Mark Sawyer terkejut apabila dia menangkap ikan 'Frankenstein.'

Sawyer, 53, pengarang majalah Angling Times berkata, ikan itu kelihatan terdiri daripada tiga spesies berbeza.

"Kepala ikan itu seperti ikan lipas, badan dan ekornya seperti ikan emas coklat sementara sirip duburnya seperti ikan kakap," kata Sawyer.

Dia menangkap ikan berkenaan ketika memancing ikan kap di Tasik Magpie di Cambridge. - DM
Tiada ulasan:

Catat Ulasan