Rabu, 28 Disember 2011

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Maria maafkan suami?

Posted: 27 Dec 2011 08:50 AM PST

LOS ANGELES: Ada banyak petanda menunjukkan pelakon Hollywood dan bekas gabenor, Arnold Schwarzenegger, akan diterima kembali isterinya, Maria Shriver, tidak lama lagi.

Petanda hubungan itu akan pulih dapat dilihat apabila kedua-dua mereka dilaporkan menghabiskan masa bersama meraikan Krismas di California.


Percutian Schwarzenegger dan Maria turut disertai anak-anak mereka.

Menurut sumber, ada beberapa faktor mengapa kedua-dua tokoh itu boleh rujuk semula selepas rumah tangga mereka runtuh akibat Schwarzenegger berlaku curang ketika menjawat jawatan sebagai gabenor.


Kata sumber itu, Maria seorang wanita yang kuat pegangan beragama dan kepercayaannya kepada ajaran Katolik tidak membenarkan perceraian.


"Untuk lebih menyulitkan keadaan Maria, kami dimaklumkan, Schwarzenegger terdesak untuk memenangi hati isterinya semula dan dia bersikap amat baik ke atas wanita itu," katanya.

Antara cara Schwarzenegger cuba melembutkan hati Maria, kata sumber itu, ialah dengan memberi pelbagai hadiah.


Maria, 56, membuat permohonan cerai ke atas Schwarzenegger, 64, pada Jun lalu selepas hero filem Terminator itu mengaku menjalin hubungan sulit dengan pembantu rumahnya.

Hubungan itu menyebabkan Mildred Baena melahirkan anak luar nikah 14 tahun lalu.


Kewujudan anak luar nikah itu langsung tidak dicurigai sesiapa sehinggalah di akhir tempoh Schwarzenegger memegang jawatan gabenor. Pendedahan skandal mengejutkan itu juga menjejaskan rancangan Schwarzenegger kembali menghiasi layar perak dan televisyen melalui program animasi mengenai dirinya.


Sumber berkata, sepanjang cuti Krismas kali ini, pasangan terbabit kelihatan cukup mesra dan harmoni meluangkan masa bersama anak mereka, Katherine, Christina, Patrick dan Christopher.


Tidak cukup dengan itu, Maria juga dilihat berada di sisi Schwarzenegger ketika bekas Gabenor California itu meraikan sambutan ulang tahun kelahiran ke-64, Julai lalu.


Ketika ini, Maria menetap di sebuah rumah dibelinya di Brentwood, California. - TMZFull content generated by Get Full RSS.

Juara Olimpik dituduh rogol remaja di hotel

Posted: 27 Dec 2011 08:49 AM PST

TOKYO: Pendakwa Jepun berkata, mereka memfailkan tuduhan rogol ke atas atlet judo semalam.

Bekas juara Olimpik dua kali, Masato Uchishiba, 33, didakwa merogol seorang remaja di sebuah hotel pada September lalu dengan mencampur alkohol ke dalam minuman mangsa.


Uchishiba juga dituduh mengambil kesempatan atas keadaan mangsa yang tidak mampu melawan.

Identiti mangsa tidak didedahkan atas faktor usia.


Polis menahan Uchishiba awal bulan ini dan dia menafikan tuduhan berkenaan.


Kata Uchishiba, insiden itu berlaku atas persetujuan bersama.

September lalu, Uchishiba dipecat daripada tugasnya sebagai jurulatih judo atas tuduhan melakukan pencabulan seksual.


Dia memenangi pingat emas bagi kategori 66 kilogram dalam Sukan Olimpik 2004 dan 2008.

Jika disabitkan kesalahan, Uchishiba boleh dipenjara sehingga tiga tahun. - APFull content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan