Ahad, 7 Ogos 2011

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Harry mengidam ke angkasa

Posted: 06 Aug 2011 07:48 AM PDT

LONDON: Putera Harry dilaporkan merancang untuk melakar nama sebagai anggota keluarga diraja pertama terbang ke angkasa lepas.

Media semalam melaporkan, Harry bercadang mengemukakan permohonan untuk mengikuti latihan khas di agensi angkasa lepas AS, Nasa.


Kini berkhidmat sebagai juruterbang tentera, Harry, 26, adalah peminat tegas siri sains fiksyen Star Trek dan sangat obses kepada angkasa lepas.

Sumber berkata, Harry meminta bantuan anak bilionair Britain, Sam Branson, mendapatkan tempat untuknya mengikuti penerbangan pertama pesawat Virgin Galactic ke ruang angkasa.


Pada masa sama, kata sumber, Harry berharap dia diterima menjadi anggota kehormat dalam program angkasa lepas AS selepas dia menamatkan tugas di Afghanistan tahun depan.


Untuk melayakkannya menyertai program itu, sekali gus membuka peluang menjadi angkasawan, Harry mesti menghabiskan masa sekurang-kurangnya 1,000 jam menjalani latihan penerbangan khas intensif dikendalikan Nasa.

Berdasarkan rekod perkhidmatannya yang cemerlang sebagai juruterbang helikopter tentera, Harry dipercayai tidak menghadapi banyak masalah untuk memenuhi syarat berkenaan.


Sementara itu, sumber diraja pula berkata, Harry menamatkan kursus kajian khas yang diperlukan bagi seseorang bakal angkasawan.

"Ketika ini, Harry tidak sabar-sabar memulakan latihan bersama Nasa dan merealisasikan impiannya menjadi anggota keluarga diraja pertama berada di angkasa lepas," katanya. - TS

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Desperate Housewives ditamatkan

Posted: 06 Aug 2011 07:44 AM PDT

LOS ANGELES: Kisah hidup lima 'suri rumah terdesak' popular di Wisteria Lane dikatakan bakal berakhir tidak lama lagi.

Menurut sumber yang dekat dengan produksi siri komedi terbitan stesen ABC itu berkata, musim depan akan menjadi musim terakhir Desperate Housewives .


Bagaimanapun, wakil ABC yang dihubungi enggan memberikan komen lanjut.

Stesen televisyen itu dijangka membincangkan jadual penerbitannya dalam sidang media hari ini.


Desperate Housewives membariskan sejumlah aktes terkenal, termasuk Terri Hatcher dan Eva Longoria, mula ditayangkan pada 2004.


Walaupun mendapat sambutan hangat sebelum ini, kajian terbaru menunjukkan populariti siri berkenaan kini semakin merosot.

Produksi itu turut menampakkan drama dalam dunia realiti apabila seorang lagi bintang utamanya, Nicolette Sheridan, mengemukakan saman ke atas penerbit atas penggugurannya. - AP

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan