Selasa, 27 November 2012

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


Nahas kereta kembar seiras

Posted: 26 Nov 2012 03:24 PM PST

LONDON: Sepasang kembar seiras Jake dan Sam Stevens semalam terbabit dalam kemalangan kereta mereka merempuh sesama sendiri.

Nahas itu berlaku di simpang kira-kira sebatu dari kediaman ibu bapa mereka ketika Jake dalam perjalanan pulang manakala Sam hendak pergi ke perlawanan bola sepak.


Kembar berkenaan yang berusia 18 tahun dengan berang keluar dari kereta masing-masing dan terkejut apabila mereka bersemuka.

Jake berkata: "Saya berang dan bersedia untuk menendang pemandu itu.


"Kemudian saya lihat Sam meluru ke arah saya. Saya bagaikan tidak percaya yang dia adalah kembar saya sendiri," katanya.


Kedua-dua kembar itu menuduh antara satu sama lain sebagai punca kemalangan di Gosport, Hant itu. Sam berkata: "Saya mendekati simpang pada kelajuan tiga atau empat batu sejam ketika dia turut sampai di situ dalam keadaan laju dan berada di seberang jalan," katanya.

Namun, Jake menegaskan: Tidak diragukan lagi, Sam yang patut dipersalahkan. Saya pemandu yang lebih baik," katanya. Kemalangan itu menyebabkan kerosakan bernilai 3,000 pound (RM15,000) kepada kereta Renault Clio milik Jake dan Corsa kepunyaan Sam. - DM

Artikel ini disiarkan pada : 2012/11/27Bom ditemui di bawah kereta wartawan

Posted: 26 Nov 2012 03:21 PM PST

ISLAMABAD: Sebutir bom semalam ditemui di bawah kereta seorang wartawan ternama Pakistan yang diancam Taliban ekoran liputannya mengenai pelajar sekolah yang ditembak kumpulan itu.

Bahan letupan seberat setengah kilogram itu ditemui di bawah kenderaan wartawan kanan stesen televisyen Geo News, Hamid Mir ketika diparkir di kediamannya di Islamabad. Skuad pemusnah bom dihubungi memusnahkan bom itu.


"Saya diberitahu bahawa beberapa hari lalu nama saya disebut dalam surat ditulis kepada Menteri Dalam Negeri yang mengandungi ancaman," kata Hamid kepada wartawan. Kerajaan menawarkan ganjaran 50 juta rupee (RM1.5 juta) untuk maklumat mengenai mereka yang bertanggungjawab meletakkan bom itu, kata Menteri Dalam Negeri, Rehman Malik kepada wartawan. Taliban di Pakistan mengancam untuk menyerang Hamid dan wartawan lain ekoran liputan mereka mengenai insiden tembakan terhadap remaja, Malala Yousufzai pada Oktober lalu. - Reuters

Artikel ini disiarkan pada : 2012/11/27Tiada ulasan:

Catat Ulasan