Isnin, 10 September 2012

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


13 kali hamil anak orang lain

Posted: 09 Sep 2012 01:44 PM PDT

LONDON: Dalam tempoh tujuh bulan lagi Carole Horlock akan bersalin dan bayi itu akan diserahkan kepada pasangan warga Itali tanpa perlu menunggu dia menggendongnya walaupun untuk seketika.

Dalam keadaan begitu, Carole tidak berasa apa-apa, malah gembira kerana sekali lagi dia berjaya membantu pasangan suami isteri yang tidak memiliki zuriat. Wanita Britain berusia 45 tahun itu menjadi ibu tumpang paling prolifik di dunia dan kini hamil untuk kali ke-13.


Kata Carole, pasangan yang tidak mempunyai anak dibantunya sangat menghargai pertolongan sedemikian.

"Anda boleh lihat kegembiraan di wajah pasangan terbabit sebaik saja menyentuh bayi mereka untuk kali pertama.


"Melihat kepada perasaan teruja dan penuh emosi itu mendorong saya menjadi ibu tumpang," katanya. Lahir di Stevenage, Carole mempunyai dua anak perempuan - kini berusia 22 dan 19 tahun - hasil hubungannya dengan dua lelaki berbeza. Kata Carole, dia mengetahui mengenai ibu tumpang itu selepas membaca satu rencana di akhbar pada 1995 ketika bekerja di kedai dobi.


"Walaupun berusia 20-an, saya menjadi ibu tunggal dan membesarkan dua anak perempuan.

"Saya faham bagaimana perasaan seorang ibu terhadap anaknya dan betapa sedih seorang wanita yang tiada zuriat.


"Saya tak mampu mengubah hidup sesiapa dengan bekerja di kedai dobi, tetapi jika menjadi ibu tumpang, ramai yang beroleh manfaat," katanya. Justeru, Carole menghubungi pertubuhan yang menguruskan perkhidmatan ibu tumpang seperti dipapar di akhbar. Setakat ini Carole melahirkan lapan bayi perempuan dan empat lelaki untuk pasangan bermasalah, termasuk sepasang kembar dua dan tiga. Biasanya Carole menerima bayaran antara 10,000 (RM49,787) dan 15,000 (RM74,681) daripada pasangan yang dibantunya. - DM

Artikel ini disiarkan pada : 2012/09/10


Rumah Miley diceroboh ‘rakan’ tidak dikenali

Posted: 09 Sep 2012 01:42 PM PDT

LOS ANGELES: Polis menahan seorang lelaki yang menceroboh masuk ke kawasan rumah selebriti remaja terkenal, Miley Cyrus, bersenjata sebilah gunting.

Menurut sumber, pihak berkuasa dipanggil ke rumah Miley, 19, dan polis menemui seorang lelaki memanjat pagar kediaman berkenaan. Polis kemudian menahan Jason Luis Rivera, 40, kerana disyaki menceroboh kira-kira jam 4 pagi semalam.


Dia kemudian ditahan sebelum dibenarkan diikat jamin. Sumber berkata, polis mengancam menggunakan pistol pegun sebelum Rivera setuju menyerah diri. Saksi pula berkata, Rivera duduk di halaman rumah Miley dan enggan beredar walaupun diminta.

Dia mendakwa "kawan" kepada Miley. Ketika ditahan, Rivera mendakwa dia berkawan dengan penyanyi itu selama lima tahun. Dia dipercayai membawa wang, nota, kad pengenalan, gunting dan objek berbentuk jantung merah jambu digantung di lehernya. Miley tiada di rumah ketika itu. - TS

Artikel ini disiarkan pada : 2012/09/10


Tiada ulasan:

Catat Ulasan