Sabtu, 27 Julai 2013

Utusan Online - Luar Negara

Utusan Online - Luar Negara


Enam maut apabila pertengkaran bertukar tragedi

Posted: 27 Jul 2013 10:16 AM PDT

MIAMI, Amerika Syarikat (AS) 28 Julai - Polis Florida menembak mati seorang suspek yang dipercayai membunuh enam orang dalam satu kejadian pertengkaran di sebuah pangsapuri di sini, semalam.

Akhbar Miami Herald melaporkan, kejadian itu dipercayai berpunca akibat pertelingkahan antara seorang penyewa dengan pemilik pangsapuri tentang sebuah kediaman sebelum kedengaran beberapa das tembakan.

Pihak polis yang bergegas ke lokasi kejadian mendapati suspek yang bersenjatakan pistol menahan dua tebusan di sebuah daripada rumah di pangsapuri berkenaan.

Sepasukan unit khas polis kemudiannya dikerah menyerbu pangsapuri itu dan menembak mati suspek tersebut.

Siasatan polis menemukan tiga mayat wanita dan tiga mayat lelaki, termasuk sepasang suami isteri yang merupakan pemilik pangsapuri berkenaan.

Dua lagi tebusan tidak mengalami sebarang kecederaan dan motif sebenar pembunuhan masih lagi disiasat. - DPA

Perunding Palestin, Israel bertemu Selasa depan

Posted: 27 Jul 2013 10:15 AM PDT

RAMALLAH 28 Julai - Perunding Palestin dan Israel dijangka mengadakan pertemuan di Washington pada Selasa depan untuk membincangkan semula rundingan yang tertangguh sejak tiga tahun lalu.

Seorang pegawai Palestin yang enggan dikenali berkata, ketua perunding, Saeb Erat akan mengetuai delegasi Palestin manakala Israel akan diwakili oleh Menteri Kehakiman, Tzipi Livni.

Jelas sumber itu, beberapa pegawai kerajaan Amerika Syarikat (AS) turut serta dalam pertemuan berkenaan. - AFP

Tiada ulasan:

Catat Ulasan