Ahad, 11 September 2011

Harian Metro: Global

Harian Metro: Global


‘Rahib’ sertai parti seks Berlusconi

Posted: 10 Sep 2011 07:59 AM PDT

ROME: Perdana Menteri Itali, Silvio Berlusconi didakwa membawa masuk penari riba yang berpakaian rahib wanita untuk membuat persembahan dalam parti seks anjurannya.

Menurut kenyataan Fadile Imane, 26, penari terbabit, Nicole Minetti, 25 dan Barbara Faggioli, 25, berpakaian seperti rahib wanita sebelum melakukan tarian berahi di depan Berlusconi.


Fadile, kelahiran Maghribi, adalah tetamu di parti itu dan dipelawa menghadiri parti itu oleh bekas pembaca berita televisyen, Emilio Fede, 80, dan ejen industri hiburan, Lele Mora, 55.

Minetti, Fede dan Mora didakwa mengupah sekumpulan wanita untuk menjadi sebahagian daripada penghibur di parti itu.


Fadile dipetik oleh akhbar The Sun yang diterbitkan di London sebagai berkata: "Saya ke parti itu dan bertemu Silvio Berlusconi serta wanita lain. "Di dewan majlis, terdapat tiang untuk menari. Nicole dan Barbara melakukan tarian tiang dengan berpakaian rahib wanita.


"Apabila DJ memainkan muzik, kedua-dua wanita itu menanggalkan pakaian rahib itu lalu membuat persembahan dengan hanya berseluar dalam.

"Sudah tentu saya terkejut," kata Fadile meskipun sebelum ini mengaku dia pernah membuat persembahan tarian gelek untuk Berlusconi.


Berlusconi berulang kali menafi menganjurkan parti seks.

Dia akan dibicarakan bulan depan kerana mengadakan seks dengan pelacur bawah umur, Karima El Mahroug. - Reuters

Gam anak pada dinding sebelum pukul dengan tali pinggang

Posted: 10 Sep 2011 07:53 AM PDT

DALLAS: Seorang kanak-kanak berusia dua tahun kini koma selepas ibunya didakwa melekatkan tangannya pada dinding dengan gam dan memukulnya kerana kencing merata.

Elizabeth Escalona, 22, berdepan dengan tuduhan mendera kanak-kanak selepas dia didakwa mengheret anaknya sekeling rumah di Dallas dan menderanya.


Tindakan itu menyebabkan kanak-kanak itu mengalami pelbagai kecederaan termasuk pada otaknya.

Kanak-kanak itu, Joselyn Cedillo kini bergantung pada mesin penyambung hayat di hospital.


Berdasarkan laporan polis, glu dan cat diletakkan pada tapak tangannya menyebabkan kulitnya menggelupas teruk.


Seorang anggota keluarga memberitahu wartawan, kanak-kanak itu juga mengalami patah tulang, calar-balar dan kecederaan di kepala.

Elizabeth dikatakan mengheret anaknya sebelum menggam tangannya pada dinding sehingga berdarah.


Dia kemudian memukul perut kanak-kanak itu dengan jag susu, menendang dan memukulnya lagi dengan kasut dan tali pinggang.

Polis berkata, beberapa orang pernah menyaksikan dia memukul anaknya itu sebelum ini.


Elizabeth boleh dihukum penjara seumur hidup jika didapati bersalah. Tiga anaknya yang lain kini diletakkan di bawah jagaan pihak berkuasa. - Agensi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan